Együttműködés szervezetekkel

Vezetők és munkavállalók támogatása a megoldásfókuszú brief coaching szemléletével

Mint nagyvállalati belsős coach több éves tapasztalatom van munkavállalók és vezetők támogatásában. Számos világcég és kisebb vállalkozás is felismerte már, hogy a munkavállalók vagy együtt dolgozó csoportok fejlesztése kifizetődő befektetés, ami nem csak az eredményeken, hanem azon is meglátszik, ahogy az egyén vagy a csoport eléri a maga elé tűzött célokat.

Mit hozhat a konyhára?

Különösen az olyan szektorokban, ahol az emberi munka minősége eredményt befolyásoló tényező, a coaching kiváló eszköz lehet a vállalkozás eredményességének, hatékonyságának növelésében, amire számos nemzetközi kutatás is rámutatott már.

Vállalkozások életben maradása (5 éves távlatban):

  • Coaching vagy mentoring alkalmazásával: 70%
  • Anélkül: 30%

Produktivitás és munkavállalói elégedettség növekedése az éves árbevétel és ügyfélelégedettség párhuzamos növekedésével:

  • 788%-ot hozott a ROI-ba (magasabb ráfordítás mellett)
  • Az alkalmazottak megtartására 509% ROI-t eredményezett (magasabb ráfordítás mellett).

Növekvő produktivitás és teljesítmény az árbevétel és az eladás párhuzamos növekedésével.

A csapatmunka (66%) és a társterületek együttműködésének (63%) jelentős mértékű javulása.

Források: McGovern et al. (2001), Levenson (2009), Wasylyshyn el al. (2006), Kombarakaran et al. (2008), Schlosser et al. (2006), Grant and Cavanagh (2007), Peterson (1993), Olivero et al. (1997), Thach (2002), Bowles et al. (2007), Perkins (2009)

A vezetők coacholása azzal az előnnyel is jár, hogy a megoldásfókusszal „megfertőzött” vezető jó eséllyel kezd el úgy működni a szervezetben, hogy a vele érintkező kollégák is egyre inkább a megoldások keresésére fogják fordítani az energiájuk egyre növekvő hányadát a problémákon való rágódás helyett. Kíváncsi vagy, hogy egy ilyen változás mi mindent tenne lehetővé nálatok?

Ügyfeleim ilyeneket mondanak erről:

„Ábellel az első perctől könnyű volt megtalálni a közös hangot, és a coaching folyamathoz is sokat hozzátesz könnyed, humoros személyisége, amivel komoly szakmai tudását és teljes odafigyelését fűszerezi. Zavaros gondolataim dzsungelében az ő kitartásával és fókuszáltságával elég csinos kis ösvényt tudtunk vágni, már látom, mik lesznek a következő lépéseim, még ha nehéz is őket meglépni. Visszajelzései mentén két nagyon komoly aha-élményem is volt, amit külön köszönök. Ha nehéz döntés előtt állsz, vagy csak nem tudod, merre tovább, szívből ajánlom a vele való együttgondolkodást! Egy időre biztosan ellát útravalóval.” Zsuzsi

„Az Ábellel folytatott coaching beszélgetés segített felismerni, hogy a munkámat a lehetőségeket figyelembe véve örömmel, felszabadultan végezhetem, a régi beidegződéseket pozitív irányba terelve, sokkal eredményesebb lehetek. Köszönöm!”
Fagygyasné Nagy Zsuzsanna
(Szeged)


Lépjünk kapcsolatba